Pagina terug Terug

Typemachine

Hans Kazan
12 jan 2020 5min read

Some things never change…

Toen ik jong was, bestond online solliciteren nog niet. Als onbekende goochelaar moest ik veel moeite doen om mijn diensten te verkopen. De technologie van nu was toen nog ver weg. Ik had slechts een oude typemachine…

Natuurlijk wilde ik als jonge goochelaar ‘op de planken staan’ om mensen te verwonderen met mijn #magie. Mijn eerste stap was álle Gouden Gidsen uit heel Nederland bij elkaar zoeken – iets wat nu ondenkbaar is! Vervolgens zat ik dagen aan mijn typemachine de adressen over te typen van alle theater- en organisatiebureaus. Ik typte elke aparte brief tot mijn vingers er pijn van deden!

“Ik ben Hans Kazàn en ik ben goochelaar, wilt u mij boeken voor een optreden?”

Zo begon ik, tot de brief af was. Handtekening eronder, in de envelop, postzegel erop. Brief na brief na brief… Dat ging tergend langzaam in onze begrippen van nu! Met een pakket van 250 brieven sprong ik op de fiets naar het postkantoor. Daar werd ik met grote ogen aangekeken als ik alwéér aankwam met een grote doos vol brieven.

Maar uiteindelijk heeft het zijn uitwerking gehad. Kijk eens wat het me allemaal heeft mogen brengen: een magisch mooi leven! Je moet klein beginnen om groot te worden… Dat is iets wat nooit verandert!

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blog items items

4 jan 2024

Om ergens te komen, moet je eerst besluiten niet te blijven waar je nu bent.

4 sep 2023

Omgaan met tegenslag…

12 jun 2023

Tijdens een van mijn lezingen over ondernemen

25 jul 2022

Digitale nomade

9 mei 2022

Een GEZOND mens wil wel 1000 dingen. Een ZIEK mens wil maar één ding. BETER worden!

4 okt 2021

Zonder geluk vaart niemand wel…!

2 aug 2021

50 jaar op het podium

10 mei 2021

Geluk is waarderen wat je hebt!

19 nov 2020

Online optredens

6 okt 2020

Mijn dochter Lara